واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی

طبق تعریف وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، دانشگاه الکترونیکی مدلی است برای دانشگاه واقعی در فضای مجازی برای تحقق یادگیری الکترونیک که همه خدمات را بطور یکپارچه و از طریق رسانه وب ارائه می کند.
دانشگاه آزاد اسلامی پیرو رسالت مقدس خود مبنی بر تهیه امکانات آموزش عالی برای همه، از چند سال پیش در تدارک زیر ساخت ‌های آموزش مجازی در ایران بوده است و در حال حاضر در زمینه بومی کردن نرم‌افزار آموزش الکترونیکی (مجازی) پیشرو می‌باشد.
در این واحد همان دروس آموزش حضوری با تعامل کامل استاد و دانشجو در سایت کلاس مجازی ارائه می شود. آموزش از طریق فایل های صوتی، متون، اتاق های گفتگو و نظایر آن با استفاده از نرم افزار آموزشی ویژه می باشد. به نحوی که دانشجو بتواند بطور کامل در جریان آموزش مطالب مورد نیاز قرار بگیرد.
محتوای دروس و برنامه های ارائه شده، از طریق اینترنت و بصورت الکترونیکی بطور ۲۴ ساعته قابل دسترس برای دانشجویان خواهد بود. تمامی مراحل آموزشی به غیر از امتحان پایان ترم بصورت غیر حضوری برگزار می شود.

از مهمترین دستاوردهای دانشگاه الکترونیکی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- افزایش کیفیت یادگیری و آموخته های دانش پژوهان
۲- سهولت دسترسی به حجم بسیار بالایی از اطلاعات و دانش های موجود در جهان
۳- دسترسی سریع و به موقع به اطلاعات در زمان بسیار اندک
۴- کاهش برخی هزینه های آموزشی
۵- دسترسی و امکان تعامل دانش پژوهان به تعداد بیشتری از متخصصان و دانشمندان

تاریخچه حوزه ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی

دانشگاه آزاد اسلامی واحدالکترونیکی در سال 1384 با تلاش شبانه‌روزی مسئولان، استادان و کارکنان دلسوز تاسیس شد و در سال 1385 با رشته‌تحصیلی IT فعالیت خود را آغازکرد و در حال حاضر با بیش از 40 رشته تحصیلی فعالیت خود را ادامه می دهد.

fath nejad 1    دکتر فرامرز فتح نژاد از سال 1384 تا 1386

دکتر علیرضا پور ابراهیمی از سال 1386 تا 1391

fath nejad 1   دکتر فرامرز فتح نژاد از سال 1391 تا سال 1392

در حال حاضر دکتر محمدرضا کشاورزی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی می باشند که از سال 1392  تاکنون مسئولیت این واحد دانشگاهی را بعهده دارند.

نحوه پذیرش دانشجو

در حال حاضر پذیرش دانشجو از بین داوطلبان کنکور سراسری دانشگاه آزاد می باشد. بطوریکه از بین شرکت کنندگان با توجه به نمره کل داوطلب و رشته انتخابی و ظرفیت دانشگاه، افرادی جهت تحصیل در دانشگاه الکترونیکی انتخاب می گردند.

اعتبار مدرک تحصیلی

از آنجایی که این واحد دانشگاهی در چارچوب قوانین و مقررات دانشگاه آزاد اسلامی و با موافقت اصولی مصوب جلسه مورخ ۱۳۸۴/۰۵/۱۷ شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعالیت می نماید و با توجه به موافقت قطعی شورای مذکور در جلسه مورخ ۱۳۹۴/۰۳/۱۰ ، کلیه مدارک آن نیز معتبر بوده و فارغ التحصیلان این واحد دانشگاهی برای ادامه تحصیل می توانند همانند فارغ التحصیلان سایر دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی اقدام نمایند. همچنین مطابق بند ۴ صورتجلسه مشترک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه آزاد اسلامی، کلیه رشته­ های دایر در این واحد دارای موافقت از وزارت متبوع می باشند.